NLP er en forkortelse for Neuro Lingvistisk Programmering

 

Vi bruger alle sammen NLP hver dag fra morgen til aften. Vi ser indre billeder, hører indre lyde, føler vores kropsfornemmelser og kommenterer konstant vores oplevelser i en indre dialog. Alt efter hvilken karakter de indre billeder, lyde, kropsfornemmelser og den indre ordstrøm har, producerer vi rare og trygge følelser eller ubehagelige og utrygge følelser.

 

Ved hjælp af NLP kan vi ændre på disse billeder, lyde, kropsfornemmelser og dialoger. Vores opfattelse af virkeligheden bliver udvidet, og vi får dermed flere valgmuligheder og større frihed.

 

Grundtanken bag NLP er, at vi som mennesker opfatter verden forskelligt, og at vi snarere forholder os til vores model af verden end til selve verdenen. Så ved at få set på de beslutninger og overbevisninger, der ligger bagved vores model af verden, kan vi få det bedre med os selv og andre.

 

· N står for Neuro, nervesystemet, der via sanserne optager smag, hørelse, lugt og synsindtryk

· L står for Lingvistisk, der handler om sproglig udtryksform, altså hvordan og i hvilken kode eller hvilket sprog vores sanseindtryk bliver opfattet og repræsenteret i sindet

· P står for Programmering, som handler om hvordan vi kommunikerer disse sanseindtryk videre til andre

NLP

Line Graa
2371 7122